Magdalena Dul-Komosińska żegna się z Fundacją WWF Polska

Magdalena Dul-Komosińska żegna się z Fundacją WWF Polska. Przez 15 lat związana była z naszą organizacją, z czego przez ostatnie 8 pełniła funkcję Prezes Zarządu. W dużej mierze dzięki jej pracy i zaangażowaniu Fundacja WWF Polska stała się jedną z najważniejszych organizacji pozarządowych w Polsce, zabierającą głos w tematach ochrony środowiska naturalnego, zmian klimatu, a także dobrostanu ludzi.

Wraz z odejściem z WWF Polska Magdalena Dul Komosińska obejmie funkcję Dyrektor na Europę Środkową i Wschodnią ds. klimatu w organizacji Climate - KIC, powołanej dla wsparcia innowacji w zakresie ochrony klimatu. Magdalena Dul-Komosińska podkreśla, że idee organizacji, której stanie się częścią, są zgodne z działaniami Fundacji WWF Polska, gdyż mają na celu walkę ze zmianami klimatycznymi, a co za tym idzie degradacją środowiska naturalnego. Jak dodaje: „Nie wyobrażam sobie nie pracować na rzecz ochrony środowiska, a walka ze zmianami klimatycznymi to obecnie największe wyzwanie z którym przyjdzie nam się zmierzyć. To wspólny cel zarówno Fundacji WWF Polska jak i organizacji Climat - KIC”

Mimo zmiany na czele Fundacji realizacja działań i priorytetów WWF Polska w obszarze ochrony przyrody pozostaje bez zmian i będzie kontynuowana według założonej strategii. Jednocześnie informujemy, że został rozpoczęty proces rekrutacji na stanowisko prezesa zarządu, który obejmie stery Fundacji z dniem 1. maja 2018 r.

Zespół Fundacji WWF Polska życzy Magdalenie Dul-Komosińskiej dużo sukcesów w realizacji nowych wyzwań i dziękuje za 15 lat wspólnej pracy.

• Jakub Skrzypczyk
  • Dyrektor Działu Komunikacji i Partnerstw Strategicznych